לזניה עם תרד ו'גבינת' עיזים

אז יש את המתכון ההוא, הבלתי נשכח, שאהבתי כל כך וויתרתי עליו בגלל הטבעונות – לזניה עם תרד וגבינת עיזים.

ואז הגיעה הגבינה הטבעונית האלוהית הזו, שיש לה מין טעם קל של גבינת עיזים... והיא גם לא רעה מבחינת מרכיבים, והחזירה אותי לגעגוע הזה. ואני – לא מתגעגעת לאוכל! אין מצב. אני קמה ומכינה.

אני מאוד ממליצה להכין את חומרי היסוד בעצמכם כדי לקבל טעם אותנטי של אוכל ביתי ולא טעם "עשוי" ומוגמר של מוצר מדף. אם אין ברירה, כמובן שניתן גם לרכוש את המוצרים. זה עדיין יהיה טעים. *שימו לב להערות למטה.


מצרכים:

דפי לזניה

תרד*


לרוטב בשמל:

3 כפות קמח מלא

חלב שקדים תוצרת בית**

קרם קשיו***


צימוקים בהירים

גבינה טבעונית בסגנון יוונית של משומשו

שמן זית


ההכנה:

מטגנים עם מעט שמן זית את התרד עד שמצטמק לגמרי וכל הנוזלים נעלמים. מתבלים במלח ופלפל גרוס.


הכנת רוטב הבשמל: לערבב 3 כפות קמח עם 3 כפות שמן זית, להכין רביכה עם חלב השקדים ושתי כפות גדושות של קרם קשיו. אם לא יוצא סמיך מספיק, להוסיף עוד כף קרם קשיו. מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט.




מרכיבים את הלזניה: מורחים מעט רוטב הבשמל בתחתית התבנית, מניחים דפי לזניה, שכבה דקה של תרד, מפזרים עליה מעט צימוקים בהירים (ממש מעט), פרוסות של גבינה יוונית. בשכבה השנייה מניחים את דפי הלזניה לפני רוטב הבשמל. בשכבה האחרונה מכסים ביתרת רוטב הבשמל.

אופים בתנור עד שמשחים.




* צריך כמות מאוד גדולה של תרד טרי כדי להגיע לכמות מספקת ללזניה. אפשר גם תרד קפוא, אם אין ברירה. עדיף שהתרד יהיה קצוץ.


**תחליפי החלב שקונים מתוקים מדי ועלולים להרוס את המתכון: משרים חופן שקדים במים לכ-5-7 שעות. טוחנים בבלנדר עם ליטר מים ותמר או שניים, קורט מלח. טוחנים במהירות גבוהה כמה דקות טובות. מסננים עם בד או נייר ניגוב. מחזיק במקרר עד 3 ימים. מאוד קל! אחרת – לקנות חלב סויה ללא כל תוספות (במיוחד לא סוכר).



*** קרם קשיו: משרים כוס קשיו למינימום 7 שעות. מסננים. טוחנים בבלנדר חזק עם מעט מים (רבע כוס בהתחלה). אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך, אבל להיזהר, שלא יצא נוזלי מדי. מדי פעם עוצרים את הבלנד ומערבבים פנימה היטב (אם יש מוט ערבוב לבלנדר, זה הכי טוב). מוסיפים חצי כפית לימון וקורט מלח. אני מכינה כמות למקפיאה בתבניות קרח.


2 views0 comments

Recent Posts

See All