מרק שפע לחורף

מרק עשיר ומשביע מאוד - פינוק לערבי חורף קרים

המרכיבים:

כוס גרגירי חומוס קטנים

חצי כוס עדשים שחורות

חצי כוס עדשים ירוקות

חצי כוס שעועית לבנה / לוביה

שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות

1 צרור סלרי, קצוץ (גבעול ועלים – לטעום את העלים לפני, לוודא שאינם מרים!)

1 צרור גדול של כוסברה, קצוץ

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופציונלי: עלי מנגולד או תרד – ירוקים מוסיפים המון

4 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

1 כפית כמון (או לפי הטעם)

1 כפית כורכום (או לפי הטעם)

טימין

מלח, פלפל שחור

לימון

אופן ההכנה:

משרים את הקטניות במים למשך לילה, עדיף 24 שעות.

מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים שפע מים (ללא מלח), מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה, לסנן.

מחממים שמן זית (בנדיבות) בסיר רחב ומטגנים מעל להבה בינונית את הבצל, השום ועשבי התיבול

מוסיפים קוביות עגבנייה והקטניות ושאר המרכיבים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כשעה או עד שמוכן.

אופציונלי: סוחטים לימון לסיר (לפי הטעם), מערבבים ויוצקים את המרק לקערות הגשה.

0 views0 comments