עוד בראוניס יחיד ומיוחד

הפעם מגרגירי חומוס! אינדקס גליקמי נמוך!

מאחר וזו מנה מתוקה, מומלץ לבשל את החומוס לבד, אלה שבשימורים מלאים במלח.


1/3 כוס תחליף חלב (חלב שקדים, שיבולת שועל וכאלה) 3 כפות סוכר קוקוס 1/2 כוס עיסת קקאו 1.5 כוסות חומוס מבושל (להשרות לפחות 12 שעות לפני הבישול) 3/4 כוס חמאת שקדים או חמאת בוטנים (כמובן ללא סוכר!) 7 כפות סוכר קוקוס 3 כפות קקאו 1/4 כוס קמח שקדים 2 כפיות תמצית וניל 3/4 כפית אבקת אפיה קורט מלח מעט אגוזי מלך חתוכים (1/4 כוס בערך) רוטב שוקולד לציפוי (קרם קוקוס, סוכר קוקוס ועיסת קקאו)


מחממים את תחליף החלב ומוסיפים לו 3 כפות סוכר קוקוס ו-1/2 כוס עיסת קקאו - מערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד.


במעבד מזון לערבב כחצי דקה: גרגירי החומוס, חמאת השקדים, 7 כפות סוכר קוקוס, קקאו, תמצית וניל, מלח ואבקת אפיה. זה עדיין יהיה גושי וסמיך מאוד להוסיף את השוקולד המומס, קמח השקדים ולערבב שוב עד לקבלת עיסה חלקה. במידה וסמיך מדיי ניתן להוסיף עוד מעט תחליף חלב. בשלב זה להוסיף את חתיכות אגוזי המלך ולערבב ידנית.


לפזר בתבנית מתאימה על נייר אפיה (זכרו, בראוניס לא צריך להיות עוגה גבוהה). זה לא מתיישר לבד כמו עיסת עוגה רגילה - יש ליישר עם מרית או סכין כמה שניתן! לאפות כ-35-40 דקות בחום 180 מעלות.

אחרי שהתקרר מעט למרוח את השוקולד מעל ולהכניס למקרר. לא לחתוך לפני שהתקרר לגמרי.





4 views0 comments

Recent Posts

See All