סלט חסה עם רוטב וינגרט אמיתי

רוטב וינגרט (מצרפתית:"חומץ קטן") - בדיוק המתכון עליו גדלתי

קבלו טיפ מצרפתייה: רוצים שסלט החסה שלכם יהיה מעולה? הסוד הוא לייבש את החסה! כמות המים שתצא תדהים אתכם. כמות המים הזו מונעת מהחסה להיספג בטעמי הרוטב. חסה יבשה תספוג היטב את טעמי הרוטב ותהפוך לסלט כוכב בשולחן!


בצרפת נהוג לאכול את סלט החסה (תמיד יש חסה בארוחה!) בסוף הארוחה. לא מצאתי סיבה הגיונית או מדעית לכך, אבל אני עדיין אוכלת לרוב כפי שהורגלתי... ובכל זאת הייתי ממליצה לאכול את החסה (וסלטים נוספים) לפני המנות העיקריות ויש לי שתי סיבות טובות עבורכם: 1. עדיף להתמלא בסלטים בריאים, אחרת עלולים לשבוע ולוותר עליהם. 2. מתוך נסיון, עד שהגעתי לסלט לרוב גמרו לי אותו 😉


לסלט: מגוון חסות, בצל סגול קטן.

לרוטב: שמן זית, חומץ טבעי (לא בלסמי!) בנדיבות, כף גדושה חרדל אמיתי ואיכותי, כפית דבש (לא חובה אם שומרים על IG נמוך), מלח, פלפל שחור גרוס, שום כתוש. באופן כללי לתבל בנדיבות. לא לפחד! וסוד קטן שלמדתי מהמתכון שזכה לתואר "הסלט הטוב בעולם" בטיים מגזין (50 המתכונים הטובים בעולם 2019) - הוסיפו לרוטב 1 כף מים פושרים. זה ירכך את החמיצות הגבוהה של החומץ באופן משמעותי, מבלי לפגוע בטעם.


לערבב רק רגע לפני תחילת הארוחה.



6 views0 comments

Recent Posts

See All