מוצרלה נמתחת מקשיו מותסס

לקחתי מתכון נהדר וממש שווה של חן זבולון מ'מעדני הטבע' (כפי שפורסם בחוברת שבועות של ניצת הדובדבן)

והתאמתי אותו לצרכים שלי, הגרסה שלי יותר קרובה לקטוגני, אם כי גבולית. עדיין יש לקחת בחשבון שבקשיו יש הרבה פחמימה ומי ששומר על תזונה קטוגנית, חייב לחשב בדיוק כמה הוא אוכל ממנה ולהתאים את התזונה היומית לכמות זו.


אחרי שהגבינה מוכנה אני מקפיאה אותה ומוציאה חתיכה בכל פעם שאני צריכה גבינה מגוררת.


100 גרם קשיו, אחרי השרייה של כ-5 שעות

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה של אבקת שמרי בירה

2 כמוסות של פרוביויטיקה

50 גרם עמילן מרנטת הקנה

1 כפית שום גבישי


טוחנים את הקשיו עם מעט מים בבלנדר חזק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים פנימה את הפרוביוטיקה ומערבבים היטב (כף פלסטיק או עץ). מעבירם לקערה ומכסים בבד נושם ומניחים בצד, על השיש, עד הבוקר (בקיץ עדיף שיעמוד בחוץ כל הלילה, בחורף אפשר גם ביום). הבלילה אמורה להראות סימנים של תסיסה וריח של יוגורט.


מוספים לבלילה את שאר החומרים וטוחנים היטב, הבלילה יוצאת יחסית נוזלית.


יוצקים לסיר ומבשלים מעל ללהבה בינונית, מערבבי עם כף עץ ללא הפסקה עד שהופכת לצמיגית, ואז מערבבים מהר ובכל הכוח לקבל גבינה אחידה וחלקה.


אפשר להשתמש בה מיד או להקפיא. כאשר קפואה, הגבינה נהדרת מגוררת לפיצה או טוסט.





3 views0 comments

Recent Posts

See All