לזניית קישואים קטוגנית

לריקוטה טבעונית

3 כוסות מקדמיה או שקדים מולבנים*, מושרים לפחות 6 שעות

2 כפות שמרי בירה

1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ

2 כפיות אורגנו יבש

1 כף זמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח

1/2 כוס מים (פחות אם משתמשמים בטופו)

1/4 כוס גבינת פרמזן טבעונית + עוד להגשה


*אפשר להחליף גם בטופו


שאר המרכיבים

רוטב עגבניות, אפשר מעגבניות טריות או מקופסא – העיקר שלא יהיה בו סוכר

3 זוקיני בינוניים*, פרוסים דק (בעדיפות במנדולינה)


*אפשר להחליף בחציל


אופן ההכנה

לטחון את המקדמיה או שקדים עם המים בבלנדר עד לקבלת מרקם מעט חלק. להוסיף לבלנדר את שמרי הבירה, הלימון, הבזיליקום והאורגנו, שמן הזית וגבינת הפרמזן. לבדוק תיבול ולתקן אם צריך.


בתבנית משומנת למרוח שכבה נדיבה של רוטב העגבניות, לסדר את הזוקיני כמו בלזניה, ומעל שכבה דקה של גבינת הריקוטה הטבעונית. לחזור על פעולה זו עד לקבל 3 או 4 שכבות. השכבה העליונה האחרונה צריכה להיות זוקיני ומעליה רוטב עגבניות, ללא הגבינה.


לאפות בתנור 30-45 דקות ב-175 מעלות, או עד שמשחים. לחכות 10 דקות לפני שחותכים.


לפזר מעל מעט פרמזן טבעוני מגורר.


*מאחר ויש במתכון עגבניות וזוקיני, בארוחה קטוגנית אפשר לאכול 100 גרם מהפשטידה עם סלט ירוק גדול (מהירקות החופשיים) וללא כל ירק או תוספת אחרת.




4 views0 comments

Recent Posts

See All