לזניית זוקיני וחצילים (גרסה טבעונית)

2-3 זוקיני

1 חציל

רוטב עגבניות, להוסיף לו בזיליקום (לחצו כאן למתכון)

גבינת קשיו (לחצו כאן למתכון)

גבינת 'מוצרלה' טבעונית מגוררת (לחצו כאן למתכון)

אופציונלי רצועות של גבינת 'כמוצרלה קשיו' של פלנטי


* אפשר כמובן להכין עם גבינות חלביות. ואפשר רק חציל או רק זוקיני.


לפרוס את החציל והזוקיני עם מנדולינה ולא עם קולפן, כי אז זה יהיה דק מדיי. כדאי לשמור על עובי של כ 3-5 מ"מ.

למרוח אותם בשמן זית ומעט מלח ולקלות בגריל של התנור כמה דקות, עד שמשחים טיפה. זו הדרך שאני אוהבת, אבל אפשר לפסוח עליה אם אין זמן.


להכין מראש את רוטב העגבניות ואת גבינת הקשיו וה'מוצרלה' לפי המתכונים.

אפשר להוסיף גבינה קשה יותר, כמו 'כמוצרלה קשיו' של פלנטי (זה מה שאי עשיתי) או גבינת עיזים בגליל.


בתבנית קטנה לפרוס שכבות: גבינת קשיו (למרוח שכבה דקה), חצילים, שכבה דקה של רוטב עגבניות, פרוסות דקות של 'כמוצרלה קשיו', וחוזר חלילה.


השכבה האחרונה צריכה להיות של גבינת הקשיו, מעליה מעט 'מוצרלה' מגוררת ולפזר למעל כל כף של קמח שקדים.


לאפות עד שמשחים.




7 views0 comments

Recent Posts

See All