גבינת סויה למריחה

מרקם קרמי, מאוד מזכיר גבינת שמנת, טעים מאוד, והעיקר - ללא חומרים מזיקים ואינדקס גליקמי נמוך מאוד.

1 ליטר חלב סויה נקי (ללא כל תוספות, מומלץ של דה ברידג') מיץ משני לימונים קטנים (או אחד גדול) 2 כפות שמן קוקוס

1 כף שמן זית


לשפוך את חלב הסויה לסיר, לחמם על הגז ולכבות שנייה לפני רתיחה. את מיץ הלימון לשפוך לכוס ולהשלים עם מים רותחים - שהכוס תהיה מלאה. לערבב את חלב הסויה ותוך כדי ערבוב לשפוך חצי מכוס מיץ הלימון. לחכות 5 דקות ולשפוך את החצי השני. לכסות ולחכות עוד 15 דקות. להעביר לבד לסינון. ללחוץ מעט כדי להוציא את הנוזלים, להשאיר רק מעט בסוף, שלא יהיה יבש לגמרי.

להעביר לבלנדר, להוסיף את שמן הקוקוס והזית וקורט מלח ולטחון היטב.


אחרי שמוכן, להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים: פלפל שחור או עירית, שום, זיתים - מה שאוהבים.

אפשר גם להשאיר טבעי.



15 views0 comments

Recent Posts

See All