בסיס לפיצה מזוקיני- קטוגני

2 זוקיני בינוניים, מגורר גס

1 כוס קמח שקדים

1/2 כפית קסנטאן גאם

1 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית שום גבישי

1/4 כפית מלח

1 ביצה

1 כף שמן זית


לגרד את הזוקיני בפומפייה גסה, לפזר על תבנית אפיה ולאפות כ-5 דקות, עד שיתייבש מעט. להניח במסננת וכשמתקרר, לסחוט מעט מהנוזלים.

לערבב בקערה את שאר החומרים. להוסיף את הזוקיני וללוש לבצק. לא ללוש יותר מדיי, אחרת קמח השקדים יפריש שומן.

לרדד בין 2 דפי נייר אפיה לקבלת הצורה שרוצים, ובעובי של כחצי סנטימטר.

לנקב עם מזלג ולאפות כ-8 דקות, להיזהר שלא ישחים או יישרף.

להוציא ולהכין את הפיצה כמו שאוהבים (רוטב פיצה מומלץ), לכסות היטב את השוליים ברוטב ובירקות שבוחרים כי יש לקמח שקדים נטייה להישרף. לאפות עד להשחמה שרוצים.




4 views0 comments

Recent Posts

See All